Je bent zwanger. Gefeliciteerd!

Je zwangerschap is een bijzondere tijd waarin er veel verandert en van alles gebeurt. Misschien merk je er nu nog niet zoveel van. Of misschien voel je je al heel anders dan voor de zwangerschap. Je lichaam zal zich de komende periode gaan aanpassen aan de nieuwe situatie.

Het kan zijn dat je vragen hebt over de komende periode. Waar komen bepaalde zwangerschapsklachten vandaan en wat moet er allemaal geregeld worden? Jouw verloskundige is er voor je om deze vragen te beantwoorden. Daarnaast zal zij je zwangerschap begeleiden en controles uitvoeren.

Tijdens je zwangerschap zul je ongeveer 10 tot 14 keer bij ons langskomen. In het begin van de zwangerschap zal er wat langer tussen afspraken zitten en tegen het einde van je zwangerschap, kom je steeds vaker.

Tijdens de zwangerschapscontroles zal er gelet worden op je gezondheid en of je je ook goed blijft voelen.
De groei en ontwikkeling van het kindje in de baarmoeder zal in de gaten gehouden worden en je zal veel informatie en advies krijgen zodat je zo gezond mogelijk zwanger kunt zijn. Als er toch problemen ontstaan die een gezonde zwangerschap, bevalling of kraambed in de weg kunnen staan zal je verloskundige je doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Kennis maken met je verloskundige

De eerste afspraak met je verloskundige maak je zo vroeg mogelijk in je zwangerschap. 

Meteen een afspraak maken? Bel ons op 06 55 14 22 41 of vul het inschrijfformulier in.