zwanger amsterdam

Homeopathie en Verloskunde

Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed kunnen er klachten ontstaan die er voor zorgen dat je niet goed kan functioneren of niet kan genieten van deze bijzondere periode.

Waar reguliere middelen vaak niet gebruikt mogen worden in de zwangerschap, biedt homeopathie een veilig en natuurlijk alternatief.

Homeopathische middelen zijn verdunningen van natuurproducten, zoals planten, mineralen en dierlijke extracten. Met deze middelen prikkel je het zelf herstellend vermogen en op die manier herstel je het lichamelijke, emotionele en geestelijke evenwicht en kom je weer in balans met jezelf. Homeopathie zorgt ervoor dat je klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen, maar zorgt ook voor meer energie en meer vertrouwen tijdens het proces van de zwangerschap en bevalling.

Voorbeelden van klachten waarbij homeopathie kan worden ingezet:

Zwangerschap

Bevalling

Kraambed

Misselijkheid

Angst voor de bevalling

Uitputting

Vermoeidheid

Onvoldoende ontsluiting

Wondverzorging

Emotionele klachten (depressie)

Heftige pijn

Borstontsteking

Blaasontsteking

Veel bloedverlies

Onvoldoende borstvoeding

Slaapproblemen

Vastzittende placenta

Geel zien van de baby

Bekkenklachten

Geboortetrauma

Darmkrampjes

 

Consult
 

Sophie-Anne is homeopatisch verloskundige en kan je tijdens een homeopatisch consult advies geven en behandelen voor verschillende klachten.

Het eerste homeopathische consult is een uitgebreid consult van één tot anderhalf uur, waarbij een totaalbeeld wordt verkregen van de hoofdklacht,  leefgewoonten en persoonlijkheid. Daarna zal er een passend middel worden gezocht. Tijdens de vervolgconsulten wordt de voortgang van de behandeling besproken.

Ook als je tijdens je zwangerschap niet bij Sophie-Anne onder controle bent, kan je een afspraak maken voor een homeopathisch consult.

Je kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar 
sophie-anne@mijnvroedvrouw.nl of te bellen met het afsprakennummer 06 55 14 22 41 (ma-di-do van 9.00-14.00 uur)

Tarieven
 

1e consult (1,5 uur) € 90,-
Vervolg consulten (30-45 min) € 45,-


Als verloskundige met bevoegdheid voor klassieke homeopathie is Sophie-Anne aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en geregistreerd bij de Vereniging voor Verloskunde en Homeopathie (VV&H).
De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De voorwaarde is vaak dat je aanvullend verzekerd moet zijn.
Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid.