Nacontrole

Zes weken na de geboorte van de baby kan je voor een nacontrole langs komen op de praktijk. Meestal wordt deze afspraak gepland bij je vaste verloskundige of bij de verloskundige die bij je bevalling was. 

Als je nog vragen hebt over de zwangerschap, de bevalling of de tijd erna, dan is dit een goed moment om deze te stellen. 

De verloskundige zal bekijken of je goed herstelt na de bevalling. Zij kan je bloeddruk en ijzerwaarde meten en bekijken of je buikspieren weer op de juist plek staan voor als je deze weer wilt gaan trainen. 
Ook kan de verloskundige bekijken of eventuele hechtingen goed geheeld zijn en zal zij vragen of je hier klachten van hebt. 

Een belangrijk onderwerp dat besproken zal worden is anticonceptie. Samen met jou zal de verloskundige bekijken welk anticonceptiemiddel gewenst is en wat op dat moment het meest geschikt is. Want als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft kan je niet elk anticonceptiemiddel gebruiken.
Voor verschillende anticonceptiepillen kunnen wij een recept uitschrijven. Ook is het mogelijk om bij ons een spiraaltje te laten plaatsen. De verloskundige kan je tijdens de nacontrole hiervoor het recept meegeven en een afspraak plannen voor een plaatsing 10-12 weken na de bevalling.