Mijnvroedvrouw is gecontracteerd bij de meeste zorgverzekeraars

Als praktijk hebben wij ons verenigd met 32 andere verloskundigenpraktijken onder de Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam en streven wij met elkaar naar de hoogste kwaliteit van zorg. Als zorggroep zijn wij gecontracteerd bij 7 zorgverzekeraars en de aan hen verbonden labels en verzekeringen. Op de zorgzoeker van deze verzekeraars staan we vermeld als ‘Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam’. Als je wil weten of onze praktijk een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan kun je ons niet onder ‘Mijnvroedvrouw’ vinden maar onder de naam van de Verloskundige Zorggroep.

Met onderstaande zorgverzekeraars hebben wij dan ook via de Zorggroep een overeenkomst afgesloten en wordt verloskundige zorg bij ons volledig vergoed. Deze verzekeraars zien de grote meerwaarde van het gezamenlijk werken aan kwaliteit:

Achmea: Zilveren Kruis, ZIEZO, Pro life, FBTO, Interpolis, De Friesland
Menzis: Menzis, Anderzorg, Hema, Vink Vink
Eno: Salland, ZorgDirect
DSW: DSW, Stad Holland, in Twente
ONVZ: PNO zorg, Vvaa, Jaaah
a.s.r: Ditzo
Eucare: Caresq, Aevitae

Tevens hebben wij voor 2022 een lopende overeenkomst met verzekeraar Zorg en Zekerheid (+ label AZVZ)
Onze zorg wordt bij deze zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering gedekt.

CZ en VGZ (inclusief hun labels) zien deze meerwaarde van de zorgroep vooralsnog niet in. Dit houdt in dat zij geen zorgovereenkomst met de Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam hebben afgesloten. Wij hebben als praktijk dan ook geen individuele zorgovereenkomst met de verzekeraars CZ en VGZ afgesloten. Als je verzekerd bent bij CZ of VGZ, heb je uiteraard nog steeds recht op de volledige verloskundige zorg van ons, echter kan het zijn dat we onze zorgkosten niet direct aan de zorgverzekeraar kunnen factureren maar dat dit via de zwangere zal gaan. Deze factuur kan je dan zelf indienen bij de zorgverzekeraar.  

Niet gecontracteerd:

CZ: CZ direct, Just, Nationale Nederlanden, OHRA,
VGZ: VGZ, Bewuzt, IZZ, UMC, IZA, Univé, Zekur, United Consumers