zwanger amsterdam

Tess Verdonk

Tess werkt sinds 2010 bij MijnVroedvrouw. Voordat Tess haar eigen praktijk begon, werkte zij als waarneemster voor verschillende verloskundige praktijken in Amsterdam. Vanaf 2012 zijn de solopraktijken samengevoegd tot één praktijk en werkt zij samen met Sophie-Anne, Marleen en Rosalinde.


Achtergrond en visie

Al op mijn twaalfde wist ik het: "Ik word verloskundige!". Een prachtig vak leek me dat. Na het afronden van de Vrije School in Amsterdam, besloot ik eerst een jaar te reizen en ging een aantal maanden in een ontwikkelingsproject in India als vrijwilliger aan de slag. Daar maakte ik ook kennis met de verloskunde in de armste delen van het land wat veel indruk op mij maakte. Na het reizen werd ik ingeloot aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Na vier jaar studeren en stagelopen in Amsterdam maar ook in het Kings College ziekenhuis in Londen, studeerde ik af als verloskundige.
Geboren en opgegroeid in Amsterdam wilde ik na mijn afstuderen graag in de grote stad blijven. Ik ben toen gaan werken als waarneemster in verschillende verloskundigenpraktijken in Amsterdam. Toen ik benaderd werd door Marleen om mij aan te sluiten bij Mijnvroedvrouw, sprak dit mij gelijk erg aan.

 

Doordat we zo veel mogelijk één op één zorg geven, leer ik mensen goed kennen tijdens de zwangerschap. Het is erg leuk om hen te kunnen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in hun leven. Ik zie de zwangere al heel vroeg in de zwangerschap en kan zo goed een band opbouwen met haar en haar partner. Als ik jouw vaste verloskundige ben dan zal je mij dus het meest zien gedurende je zwangerschap. Ik ben in deze periode je contactpersoon voor zaken die je gezondheid en zwangerschap aangaan. Zo zal ik onder andere de groei van je baby vervolgen en je voorlichting geven over verschillende onderwerpen in de zwangerschap maar ook over de bevalling en kraamtijd zodat jij en je partner zich hierop kunnen voorbereiden en deze ook vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

 

Ik vind het belangrijk dat vrouwen hun eigen wensen ten aanzien van de zwangerschap en bevalling kunnen uitspreken. Dat er tijd is om met hen daarover in gesprek te gaan en dat vrouwen en hun partners goed geïnformeerd worden over de zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Als verloskundige werk ik vanuit de visie om naast het waarborgen van de gezondheid van moeder en kind, de wensen en behoeftes van de vrouw voorop stellen.

 

Sinds maart 2015 maak ik ook echo's bij ons in de praktijk. Ik vind het leuke toevoeging aan het vak verloskunde en het is erg prettig dat onze cliënten op onze locatie een echo kunnen krijgen.

 

Tess is van 4 januari tot 1 september 2019 met zwangerschapsverlof. Zij zal in deze periode vervangen worden door Irene Francke. Irene werkt sinds 2017 als waarneemster bij MijnVroedvrouw en verving tevens in 2018 Rosalinde tijdens haar zwangerschapsverlof. De zorg rondom je zwangerschap en bevalling is bij haar dan ook in goede handen!