zwanger amsterdam

Sophie-Anne Bergakker

Sophie-Anne is in 2007 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. In de laatste fase van haar studie heeft ze gewerkt in een lokaal ziekenhuis in Ghana (Afrika). Daar heeft ze de verloskunde in de meest elementaire vorm gezien en uitgeoefend. Na haar afstuderen heeft ze vervolgens in diverse praktijken waargenomen, voordat ze in 2008 als solo verloskundige is gaan werken bij MijnVroedvrouw. Vanaf 2012 zijn de solopraktijken samengevoegd tot één praktijk en werkt zij samen met Marleen, Tess en Rosalinde.


Achtergrond en visie

Na mijn afstuderen heb ik er voor gekozen binnen Verloskunde Centrum West als zelfstandig verloskundige individuele begeleiding te bieden.  Met heel veel liefde heb ik in het begin van mijn carrière als solist gewerkt in Amsterdam-West en heb vele moeders, vaders en baby’s mogen begeleiden aan het begin van hun nieuwe leven.

Vanaf 2011 bestaat Verloskunde Centrum West niet meer, sindsdien heet de praktijk  "MijnVroedvrouw". Met een team van vier vaste verloskundigen hebben we gekozen voor een vorm waarbij je als zwangere een vaste vroedvrouw hebt tijdens de zwangerschap. Hierdoor wordt het meestal makkelijker om je wensen en behoeften te bespreken. Tijdens de diensten wisselen we elkaar af, mocht je het daarom fijn vinden om  toch alle vier te  ontmoeten, is daar altijd ruimte voor. 
Doordat we kleinschalig werken kan ik zorg bieden die aansluit op de persoonlijke situatie van elke zwangere. Naast de reguliere zwangerschapscontroles, waar de meeste vragen beantwoord worden, neem ik de laatste periode van de zwangerschap uitgebreid de tijd om over de bevalling en de periode daarna te praten en vragen hierover te beantwoorden.

Iedere vrouw ervaart het natuurlijke proces van zwangerschap, bevalling en kraambed op haar eigen manier. Ik vind het belangrijk om verloskundige zorg te kunnen geven die zo goed mogelijk aansluit bij de individuele situatie, behoeften en wensen.
Tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed kunnen er echter klachten ontstaan die er voor zorgen dat je niet goed kan functioneren of niet kan genieten van deze bijzondere periode.
Reguliere middelen kunnen vaak niet gebruikt worden in de zwangerschap, en wilde ik mij verdiepen in een veilig en natuurlijk alternatief. In 2016 heb ik de opleiding tot homeopathisch verloskundige afgerond.
Ik kan je tijdens een homeopatisch consult advies geven en behandelen voor verschillende klachten. Voor meer informatie hierover klik je op ‘ Homeopathie en Verloskunde

 

Daarnaast ben ik degene die in onze praktijk de anticonceptiespiralen plaatst. Voor meer informatie hierover klik je op ‘ Anticonceptie’

 

Sophie-Anne is van maart tot oktober 2019 met zwangerschapsverlof. Zij zal in deze periode vervangen worden door Louisa ter Heide.

 

Hallo!
Mijn naam is Louisa en ik kom het team van MijnVroedvrouw van februari tot oktober versterken. Afgelopen jaar heb ik in Hoorn en Tanzania gewerkt en nu mag ik met veel enthousiasme in deze praktijk starten. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten tijdens de zwangerschap, bevalling of in het kraambed.
Graag tot ziens,
Louisa ter Heide