zwanger amsterdam

Rosalinde van den Broek

Sinds 1 januari 2012 is Rosalinde van den Broek werkzaam in de praktijk van Mijnvroedvrouw en werkt zij samen met Sophie-Anne, Tess en Marleen. Voordat Rosalinde bij Mijnvroedvrouw is gaan werken heeft zij bij verschillende praktijken in Amsterdam als waarneemster gewerkt. Al in haar opleiding kwam Rosalinde tijdens haar stage in contact met de verloskundigen van Mijnvroedvrouw.


Achtergrond en visie

Ik ben opgegroeid in het Oosten van het land, in Brummen. Van kinds af aan heb ik een passie voor zwangere vrouwen. Mijn moeder haalde boeken over zwangerschap voor me uit de bibliotheek, zodat ik precies kon uitzoeken wat er met een kind gebeurt in de baarmoeder. Toen ik eindelijk verloskunde mocht gaan studeren ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daar heb ik vier jaar gestudeerd aan de Verloskunde Academie.

 

Tijdens mijn studie heb ik in Oeganda (Afrika) de verloskunde van een andere kant mogen zien, in een heel primitieve vorm. Een prachtige ervaring, maar ik ben blij mijn vak te mogen uitoefenen in ons land, waarbij in afwijkende situaties de juiste medische techniek beschikbaar is om ook deze bevallingen goed te laten verlopen.

 

De zwangerschap en geboorte is een van meest bijzondere gebeurtenissen in het leven. Mijn ervaring leert dat het erg prettig is dat dit proces zoveel mogelijk door één persoon wordt begeleid. Door de werkwijze bij MijnVroedvrouw is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Een goed contact en weten wat je aan elkaar hebt schept goede voorwaarden voor het verloop van dit mooie proces.
Als verloskundige vind ik het heel bijzonder om een zwangerschap van begin tot eind te begeleiden. Daarbij is geen zwangerschap hetzelfde. Ik vind het telkens weer een uitdaging af te stemmen op de eigen behoefte en specifieke zorg die een cliënt van me vraagt in de begeleiding. Dit maakt dat ik me verantwoordelijk voel, maar er ook samen iets moois van wil maken.

Sinds maart 2015 maak ik tevens echo's bij ons op de praktijk wat ik met veel plezier doe.