De praktijk

Mijnvroedvrouw is gevestigd in Amsterdam West aan de Burgemeester Röellstraat 15.

Op maandagochtend houden wij tevens spreekuur op onze tweede locatie in Osdorp in Medisch Centrum Pieter Caland aan de Pieter Calandlaan 339.

De praktijk bestaat uit een vast team van vier verloskundigen. Daarnaast werken we samen met een vaste waarneemster die vrije dagen en vakanties opvangt.
Bij onze assistente kun je onder andere terecht om een afspraak te maken, te verzetten of niet- spoedeisende vragen te stellen.

Er zijn meerdere verloskundige- en echospreekuren per week bij Mijnvroedvrouw.
Voor controles tijdens je zwangerschap en medische zwangerschapsecho’s zoals een vroege echo, termijnecho, groeicontrole en ook ‘de twintig weken’ echo kan je bij Mijnvroedvrouw terecht.
Voor het maken van een echo op eigen verzoek en een pretecho ben je ook van harte welkom. Wil je graag weten of je een jongen of meisje krijgt? Dat kan bij ons met een geslachtsecho al vanaf 14 weken zwangerschap!

Naast de begeleiding rondom de zwangerschap,bevalling en het kraambed, houden wij anticonceptiespreekuur. Wij kunnen verschillende anticonceptiemiddelenvoorschrijven en plaatsen spiraaltjes.

Elke woensdag is een voedingsdeskundige van Voeding+Advies aanwezig in de praktijk waar je een afspraak kan maken voor meer informatie en begeleiding rondom gezonde voeding in de zwangerschap.

Mijnvroedvrouw is gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars. Onze zorg wordt vanuit de basiszorgverzekering volledig vergoed.
Mijnvroedvrouw is aangesloten bij is aangesloten bij EVAA, Eerstelijns Verloskundigen Amsterdam-Amstellans en Verloskundige Zorggroep Groot Amsterdam (VZGA). Meer informatie over de geboortezorg in de regio Amsterdam Amstelland via www.evaa.nl
Wij werken samen met alle geboortecentra en ziekenhuizen in en rondom Amsterdam.

We hebben een breed netwerk van lactatiekundigen, diëtisten, fysio-en mensendieck therapeuten en aanbieders van zwangerschapscursussen waar we gemakkelijk naar kunnen verwijzen.

Onze visie

Het krijgen van een kind brengt veranderingen met zich mee. Het is een spannende en bijzondere tijd in je leven. Niet alleen zul je je praktisch gaan voorbereiden op de komst van de baby, ook emotioneel kan er veel gaan veranderen. Omdat er een hoop is om over na te denken en te regelen, vinden we het belangrijk dat je je om de zwangerschap zelf geen zorgen hoeft te maken.

Door de kleinere omvang van de praktijk is er tijdens de afspraken meer tijd en aandacht om jouw vragen te beantwoorden en je informatie te geven over de veranderingen in je lijf, de groei van je kindje, de komende bevalling en de tijd erna.

Gedurende jouw zwangerschap zal één van ons jouw verloskundige zijn. Dit wil zeggen dat je een eigen verloskundige hebt die tijdens de zwangerschap een vast aanspreekpunt is. Dit is een alternatief voor de groepspraktijk, waarbij je elke afspraak een andere verloskundige ziet. Een eigen, vaste verloskundige heeft als voordeel dat je elkaar tijdens je zwangerschap goed leert kennen en er een band wordt opgebouwd. Hierdoor zijn wensen en behoeften makkelijk bespreekbaar. Ook weet je over en weer sneller wat je van elkaar kan verwachten. Hierdoor krijg je vaak meer 'zorg op maat' tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Praktijklocaties

Hoofdlocatie
Burgemeester Röellstraat 15
1064 BJ Amsterdam
020 22 68 360
kaart

Tweede locatie
Pieter Calandlaan 339
1068 NH Amsterdam
kaart