Spoedeisende zaken

Voor spoedeisende zaken en vragen tijdens de zwangerschap, bevalling of kraambed bel je altijd de dienstdoende verloskundige op 06 52 52 01 12

Wij wisselen de diensten af. Dit betekent dat als je het spoednummer belt, je één van de vier verloskundigen aan de telefoon krijgt.
Ook schakelen wij de diensttelefoon wel eens door naar de boodschappendienst Ata. Bijvoorbeeld als we na een nachtelijke bevalling wat willen bijslapen of tijdens een vergadering.
Indien je ons niet kan bereiken op het dienstnummer en je hebt spoed, bel dan direct naar de boodschappendienst op 020 59 23 87 3. Voor spoedgevallen kan de boodschappendienst ons altijd direct bereiken.

We proberen zoveel mogelijk beschikbaar te zijn voor de bevallingen van onze zwangeren. De diensten wisselen onderling, daardoor kan het zijn dat je bevalling niet door je eigen verloskundige begeleid gaat worden. Dit is ook het geval wanneer er tijdens de zwangerschap of bevalling een medische complicatie ontstaat. Verloskundigen begeleiden namelijk alleen normaal verlopende, gezonde zwangerschappen en bevallingen. Bij een complicatie zal je verder begeleid worden door een gynaecoloog in het ziekenhuis. Wij zorgen dan dat deze overdracht van zorg zo soepel en duidelijk mogelijk verloopt. Over het algemeen zie je je eigen verloskundige weer terug in het kraambed, wanneer jij en je baby weer thuis zijn uit het ziekenhuis.