De bevalling

Na negen maanden is het dan zover: de baby is klaar om geboren te worden. Wanneer de bevalling precies zal beginnen zal een verrassing blijven maar de meeste bevallingen vinden tussen de 37 weken en 42 weken plaats.

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis. Het is spannend; als je je eerste kindje krijgt, weet je misschien niet zo goed wat je kunt verwachten maar ook als je een tweede of volgend kindje krijgt, zal het weer een andere ervaring zijn dan eerdere bevallingen.
Waar geen twijfel over bestaat is dat een bevalling grote en mooie veranderingen met zich mee brengt in jouw leven en dat van je partner.

Tijdens de controles zullen we aan het eind van de zwangerschap de bevalling ter sprake brengen. We bespreken waar je het liefst wil bevallen; thuis of in het geboortecentrum/ziekenhuis. Ook bespreken we hoe jij en je partner zich op de bevalling kunnen voorbereiden, wat handig is om in huis te hebben en wanneer je ons kunt bellen.
Stel gerust je vragen en bereid je voor op een manier die voor jou goed voelt om zo vol vertrouwen de bevalling tegemoet te kunnen gaan.